Verhuis bibliotheek

Tot en met 14 juni kan je de bibliotheek vinden in het Kasteel van Egmont. Vanaf 4 juli openen we de deuren op Buke 44 (de "oude Lidl"). 

De bibliotheek is gesloten van woensdag 15 juni tot en met zaterdag 2 juli.

Wanneer is de bibliotheek gesloten?

De bibliotheek is gesloten van woensdag 15 juni tot en met zaterdag 2 juli. Let op: op dinsdag (de dag voordien) zijn we enkel in de voormiddag open.

 

Wanneer opent de 'nieuwe' bib?

We openen terug in de 'oude Lidl' (Buke 44) op maandag 4 juli, tijdens de normale openingsuren. Op maandag zijn we open van 14u00 tot 20u00.

 

Krijg ik boete terwijl de bibliotheek gesloten is?

Tijdens de sluitingsperiode van de bibliotheek (van woensdag 15 juni tot en met zaterdag 2 juli) zal er geen boete aangerekend worden. Om je nog wat respijt te geven, wordt de inleverdatum zelfs iets later gezet. Kijk goed op je uitleenbriefje of op je Mijn Bibliotheek-profiel wanneer je je materialen terug moet binnenbrengen.

 

Kan ik tijdens de sluitingsperiode materialen binnenbrengen via de inleverbus?

Tot en met dinsdag 14 juni kan je nog boeken inleveren via de inleverbus aan het Egmontkasteel. Vanaf woensdag 15 juni zal er een inleverbus staan aan de nieuwe locatie: Buke 44. Geen zorgen als je materialen nog niet meteen van je kaart zijn, waarschijnlijk hebben we tijdens de verhuis geen tijd om deze in te nemen. Tijdens de sluitingsperiode wordt geen boete aangerekend. 

!! Aangezien we midden in de verhuis zullen zitten, willen we vragen om alleen als het echt niet anders kan gebruik te maken van de inleverbus. 

 

Ik heb een materiaalvergoedingsnota ontvangen en kan niet meer op tijd naar de bib komen. 

Tijdens de verhuis zijn we niet bereikbaar. Vragen over nota's kunnen we dus ook pas ten vroegste op maandag 4 juli behandelen. 

Om je alvast gerust te stellen:

 • Tijdens de sluitingsperiode wordt geen boete aangerekend. Je boete kan dus ook niet verder oplopen.
 • De prijzen die op de factuur vermeld staan, vervallen wanneer je de materialen terug binnen brengt (enkel de administratiekosten en de boete worden aangerekend).

 

Is er voldoende parkeermogelijkheid aan de nieuwe bib?

Ja, er is een grote parking.

 

Wijzigen de openingsuren?

De openingsuren blijven hetzelfde:

 • Maandag: 14u00-20u00
 • Dinsdag: 09u00-12u00
 • Woensdag: 09u00-19u00
 • Donderdag: 09u00-12u00 / 14u00-19u00
 • Vrijdag: 09u00-12u00 / 14u00-17u00
 • Zaterdag: 09u00-12u00 / 13u00-16u00
 • Zondag: gesloten

 

Hoe lang zal de bibliotheek daar blijven?

De renovatiewerken aan het Kasteel van Egmont zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen. Meer informatie over de renovatie van het kasteel vind je op deze pagina. 

 

Kan ik nog boeken reserveren tijdens de sluitingsperiode?

Tijdens de sluitingsperiode kunnen geen reservaties worden afgehaald. Je kan al boeken reserveren, maar die kan je ten vroegste op 4 juli komen ophalen. Wacht tot je via mail een bevestiging krijgt dat je reservatie klaar staat.

Heb je een boek toch dringend nodig? Als lid van Bibliotheek Zottegem ben je automatisch ook lid van de andere bibliotheken van Route 42 (een samenwerkingsverband tussen de bibliotheken van Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem). Via onze catalogus kan je altijd kijken of het boek beschikbaar is in een andere bibliotheek van Route 42. Als je de reservering plaatst, kan je steeds een andere bibliotheek van Route 42 als afhaallocatie kiezen. Dan wordt het boek daar voor je klaargezet.

 

Ik reserveerde boeken, maar kan ze niet voor de sluiting komen ophalen.

Tijdens de sluitingsperiode zal je de boeken helaas niet kunnen komen afhalen. Dit kan pas wanneer de bibliotheek terug open is

 

Kan ik boeken reserveren om na de verhuis op te halen?

Tijdens de sluitingsperiode, van 15 juni tot 4 juli, kunnen geen reservaties worden gemaakt met als afhaallocatie Zottegem. Exemplaren van Zottegem kunnen ook niet worden overgebracht naar andere bibliotheken.

Je kan wel reservaties plaatsen en een andere Route 42-bibliotheek (Oosterzele, Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Geraardsbergen, Lierde) als afhaallocatie kiezen.

 

Kan ik mijn boeken online verlengen? 

Dat kan, als je inlogt op de website van de bibliotheek met je Mijn Bibliotheek-profiel. Nog geen profiel? Hier vind je alle informatie om er één aan te maken.

 

Help, ik heb te weinig boeken en de bibliotheek is gesloten!

Daar kunnen we zeker bij helpen! Met een Mijn Bibliotheek-profiel kan je gebruik maken van de digitale diensten van de bibliotheek. Zo kan je e-boeken en fundels (interactieve kinderboeken) lenen, of in het digitale krantenarchief van de bibliotheek duiken. Hier lees je hoe je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaakt.

Liever een 'écht' boek? Dan kan je steeds terecht bij bibliotheken van omliggende gemeentes. Samen met de bibliotheken van Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem vormt Zottegem de 'regiobib' Route 42. Dat betekent dat je automatisch ook lid bent in deze bibliotheken en daar gemakkelijk ook boeken kan ontlenen. Als je de boeken pas terug moet inleveren na 2 juli (wanneer we in Zottegem terug open zijn), kan je ze bovendien gewoon in Zottegem komen terugbrengen.

 

Kan ik helpen met de verhuis?

Met je bibliotheekkaart (of eID) kan je tot 30 materialen uitlenen. Als je voor de sluiting inderdaad 30 materialen zou uitlenen, betekent dat dat wij alvast 30 materialen minder moeten verhuizen. Een hele hulp dus!

 

Waar kan ik de UiTbalie vinden?

De UiTbalie verhuist niet mee naar de Buke, maar kan je vanaf maandag 13 juni vinden in het Stadhuis op de Markt

Met nieuwe openingsuren:

 • Maandag: 14u00-17u00
 • Dinsdag: 09u00-12u00

 

Ik heb een vraag waar ik hier het antwoord niet op vind.

Stuur een mail met je vraag naar bibliotheek@zottegem.be of bel ons op het nummer 09 364 64 11. Wie weet komt jouw vraag dan ook wel in dit lijstje terecht.