Regiobib Route 42

Logo Route 42

Wat is Route 42?

Route 42 is het samenwerkingsverband van zes bibliotheken langs de N42: Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Ben je lid in één van deze bibliotheken, dan ben je automatisch lid in de vijf andere. Met je lenerskaart (of eID) leen je dan probleemloos materialen uit in de andere bibliotheken. Het uitleenreglement van jouw bib, is ook geldig in de andere bibliotheken.  

Voordelen

Je hebt veel meer keuze! Omdat onze bestanden zijn samengevoegd, doorzoek je in onze catalogus meteen ook het bezit van de vijf andere bibliotheken. Van een titel die in jouw bib niet in de collectie is - of die in jouw bib uitgeleend is - zie je meteen of en waar hij elders is. En of hij daar uitgeleend is, en tot hoelang.

Meer nog. Een titel die jouw bib niet heeft of daar uitgeleend is, kun je in een andere Route-bib met een simpele muisklik reserveren (€ 0,50 per materiaal). Drie keer per week brengen wij gereserveerde materialen naar jouw bib, zodat je nooit lang moet wachten. De hele regiocollectie staat met andere woorden tot je beschikking. 

Niet alleen uitlenen kan in elke bib, terugbrengen ook! Een titel uit één van de Route-bibliotheken mag je inleveren in om het even welke andere Route-bibliotheek. 

Heb je nog een openstaand bedrag in een Route-bibliotheek? Je kan dat bedrag vereffenen in elke andere Route-bibliotheek.

 

Zoek je een boek dat in geen enkele Route-bibliotheek beschikbaar is? Dat kan via een IBL-aanvraag.