Jeugd

De bib, het leven van A tot Z
 

De bib groeit met je mee, je hele leven lang. In welke fase van je leven ook: in de bibliotheek vind je wat je zoekt. Vanaf de eerste levensmaanden heeft de bib wat te bieden!

Luisterboeken en Daisy-boeken

Luisterboeken en Daisy-boeken

Zijn boeken niets voor jou? Dan wist je misschien nog niet dat je ook heel wat andere materialen in de bib kan vinden.

Probeer eens een luisterboek of een daisy. Die kan je trouwens ook downloaden of streamen.

Hieperdebib!

Hieperdebib: een hip rugzakje voor kinderen die 2 jaar worden

Kinderen die 2 jaar zijn, krijgen tijdens het laatste consult bij Kind&Gezin een kaartje. Hiermee kunnen ze een hip rugzakje afhalen in de bib.
Met dit nieuwe project van Regiobib Route42 willen we jonge ouders bereiken om hen het aanbod van de bib te leren kennen.

Boekenzoeker

Iedereen tussen 0 en 18 jaar kan op Boekenzoeker leuke boeken vinden die echt bij jou passen.  Je sorteert op leeftijd, soort, thema en zélfs dikte om jouw ideale boek te vinden.  Weet je echt niet waar te beginnen? Laat je dan helpen door de inspirerende themalijstjes die Iedereen Leest al voor jou maakte.

Ik zoek een boek

CoderdojoBen je ouder dan 7 en jonger dan 18 jaar? Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Je hoeft geen specifieke voorkennis te hebben, ook niet als je de eerste keer komt. We komen 1x per maand samen in de bib om je op weg te helpen en samen met jou deze fascinerende wereld te ontdekken.

Kom zeker eens langs en ontdek samen met andere leeftijdsgenoten op een eenvoudige manier hoe programmeren werkt.

Meer info vind je hier