Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib.

Met je Mijn Bibliotheek-profiel beluister je hoorcolleges, ontleen je digitale prentenboeken voor je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Gratis hoorcolleges

glass-2557577_1920.jpg

Meer informatie over de hoorcolleges en de onderwerpen vind je op www.home-academy.nl.

De hoorcolleges zijn online beschikbaar, via streaming op pc, of als download op een app om offline te beluisteren (iOS en Android).

Wie lid is van onze bib kan de hoorcolleges gratis beluisteren.  Je moet enkel een account aanmaken bij Home Academy, de app downloaden en de Clublid-code invoeren. Kijk in je Mijn Bibliotheek-account onder 'Uitleningen', ook al heb je op dat moment geen materialen thuis. Daar vind je de code. Let op: deze code verandert tweemaandelijks.

De volledige handleiding en werkwijze voor het downloaden

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief

Fundels - Digitale prentenboeken

DE DIGITALE KINDERBOEKJES VAN FUNDELS

Laat je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes en leesboeken van Fundels.

Wat zijn Fundels?

Je kind vindt er prentenboeken en AVI-boeken om te lezen, maar ook spelletjes voor de verwerking van de inhoud van de boekjes. De boekjes hebben educatieve waarde en worden veel gebruikt in het kleuter- en lager onderwijs. Fundels lezen op de tablet is de ideale activiteit tijdens schermpjestijd, alleen of met een (groot)ouder erbij. Laat je kind even tot rust komen na het buiten spelen of wandelen, of onderweg in de auto, trein of bakfiets. Fundels lezen kan altijd en overal!

Hoe lees je Fundels?

De Fundels digitale kinderboeken kan je eenvoudig downloaden door aan te melden op de app met je Mijn Bibliotheekprofiel. Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Maak er snel een aan.

Veel leesplezier!

Meer info vind je hier

E-boeken

E-boekKlein

Leen gratis e-boeken bij het platform CloudLibrary.  Als je een mijn bibliotheek-account hebt, kan je via enkele klikken op onze catalogus deze e-boeken downloaden.  Je kan in totaal 2 boeken downloaden en 2 boeken reserveren.  Na 6 weken wordt het boek automatisch terug ingeleverd.

Meer info vind je hier

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.