Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib.

Met je Mijn Bibliotheek-profiel beluister je hoorcolleges, ontleen je digitale prentenboeken voor je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Gratis hoorcolleges

glass-2557577_1920.jpg

Meer informatie over de hoorcolleges en de onderwerpen vind je op www.home-academy.nl.

De hoorcolleges zijn online beschikbaar, via streaming op pc, of als download op een app om offline te beluisteren (iOS en Android).

Wie lid is van onze bib kan de hoorcolleges gratis beluisteren.  Je moet enkel een account aanmaken bij Home Academy, de app downloaden en de Clublid-code invoeren. Kijk in je Mijn Bibliotheek-account onder 'Uitleningen', ook al heb je op dat moment geen materialen thuis. Daar vind je de code. Let op: deze code verandert tweemaandelijks.

De volledige handleiding en werkwijze voor het downloaden vindt u hier.

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief

Fundels - Digitale prentenboeken

logo Fundels Prentenboeken

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels.
Als lid van de bib kan je jaarlijks gratis 7 Fundels-boekjes, gedurende 4 weken ontlenen.
Tijdens elke schoolvakantie ontvang je nog eens extra ontleen-tegoed.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. Ontleen boekje(s) naar keuze
  4. Veel lees- en speelplezier!
Klik hier voor meer info

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.