Boek
Nederlands

Mallorca

Tony Kelly (auteur)
Wat & Hoe Hoogtepunten Mallorca bevat insider tips, ‘must see’ plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan Mallorca te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en een overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Mallorca je alle informatie die je nodig hebt.

Mallorca heeft prachtige stranden en drukke resorts, maar het ruige bergach
Titel
Mallorca
Auteur
Tony Kelly
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Mallorca
Editie
Achtste [herziene] druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2023 | Andere uitgaven
190 p. : ill.
ISBN
9789043927178 (paperback)

Besprekingen

In de reeks 'Wat & hoe select'-gidsen verscheen al een aantal stedengidsen, maar ook het aanbod aan landen- en streekgidsen neemt toe. Heel recent werden een reisgids over Mallorca en over de Algarve, de meest zuidelijke provincie van Portugal, uit het Engels vertaald door resp. Marrit Sybrand en Baukje Felderhof. Kaftontwerp en indeling zijn telkens identiek, met een aantrekkelijke foto op de voorpagina en een uitklapbare omslag, met daarop een grote, gedetailleerde overzichtskaart met aanduiding van de bezienswaardigheden, een situeringkaart van de ligging van het eiland of van de streek, en een kaart met indeling in regio's. In een eerste hoofdstuk krijg je algemene informatie over Mallorca en de Algarve: ligging, klimaat, taal, landschap, keuken, wijnen. Ook worden hier telkens aanwijzingen gegeven voor mensen met weinig tijd, zodat ze toch enkele typische zaken kunnen ervaren of zien. In de 'Reiswijzer' vind je allerlei praktische informatie om de reis voor te bereiden of voor ge…Lees verder
Onder de noemer 'Wat & Hoe SELECT' is een kleine en beknopte reisgidsenserie verschenen die qua uiterlijk lijkt op de grotere variant in de serie 'Wat & Hoe Reisgids'. Het zijn kleine pockets in spiraalband met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid: er staan vrijwel geen stukken tekst in die bestaan uit meer dan tien regels. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan café's, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister. De afdrukkwaliteit van de foto's kan beter, de informatie in de gids is te beknopt.