Zon over het water

Ook verschenen als Leven vol liefde

Susan Wiggs (auteur), Henske Marsman (vertaler)
+1
Zon over het water
×
Zon over het water Zon over het water

Zon over het water

Ook verschenen als Leven vol liefde

In de reeks:
Een verpleegster verzorgt een oude, terminaal zieke man en leert zijn kleinzoon kennen; ze weet niet dat de man een lijst heeft gemaakt met wensen die hij voor zijn dood wil realiseren.
Titel
Zon over het water
Ook verschenen als
Leven vol liefde
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Henske Marsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The summer hideaway
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2021
446 p.
ISBN
9789402707274 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

George Bellamy, een oude en terminaal zieke man, huurt een ervaren verpleegster in om hem te verzorgen. De rustige en teruggetrokken Claire voert haar werk zoals altijd vol overgave en met liefde uit. Wat zij echter niet weet, is dat George haar niet alleen heeft ingehuurd om hem bij te staan tijdens zijn laatste dagen. Zijn kleinzoon Ross komt net terug uit oorlogsgebied en weigert te accepteren dat zijn geliefde grootvader stervende is. Terwijl Claire hem probeert te helpen de situatie te accepteren, begint hij zich steeds meer tot haar aangetrokken te voelen. Claire probeert er alles aan te doen om haar hart niet te verliezen aan de aantrekkelijke kleinzoon van haar patiënt, want dit zou haar en haar omgeving wel eens in gevaar kunnen brengen. Roman met meerdere verhaallijnen die zich afspelen in heden en verleden. Het verhaal zit goed in elkaar, bevat romantiek en spanning en is zeer prettig leesbaar. Eerder verschenen onder de titel ‘Leven vol liefde’* en zelfstandig te lezen dee…Lees verder

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia

Suggesties