Wanneer een geheim wapen in de verkeerde handen valt, moet CIA-agent Mason 'Mace' Brown (Jessica Chastain) de handen ineenslaan met de rivaliserende Duitse agent Marie (Diane Kruger), voormalig MI6-bondgenoot en computerspecialist Khadijah (Lupita Nyong'o) en de Colombiaanse psycholoog Graciela (Pen?lope Cruz). Op hun levensgevaarlijke, halsbrekende missie om het wapen terug te vinden moeten ze ee
Onderwerp
Actiefilms, Speelfilms, CIA
Uitgever
Universal, 2022
1 dvd-video
Speelduur
ca. 118 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, ondertiteling: Nederlands en Frans
EAN
5412370803993

Over Simon Kinberg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Simon Kinberg (Londen, 2 augustus 1973) is een in het Verenigd Koninkrijk geboren Amerikaans filmproducent, scenarist en regisseur.

Biografie

Kinberg werd geboren op 2 augustus 1973 in Londen in een Joods-Amerikaans gezin. Hij groeide op in de Verenigde Staten, waar hij studeerde aan de Brown University en nadien aan de Columbia University School of the Arts.

Reeds tijdens zijn studies, verkocht hij een idee aan Warner Brothers, waarna hij scenario's begon te schrijven voor o.a. Walt Disney Pictures, Sony Pictures en DreamWorks, waar hij mocht samenwerken met o.a. Steven Spielberg en Jerry Bruckheimer. Zijn eerste credit voor een scenario kreeg hij in 2005 voor de film xXx: State of the Union. In 2008 verscheen Jumper, de eerste film die Kinberg produceerde.

In 2019 maakt Kinberg zijn debuut als regisseur met de film X-Men: Dark Phoenix.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia