Dvd
Engels
Na het vertrek van Deputy Chief Brenda Leigh Johnson wordt Captain Sharon Raydor het nieuwe hoofd van de politie-afdeling van Los Angeles die zich bezig houdt met de bewijsvoering in hoog geprofileerde zaken.
Extra onderwerp
Televisieseries en -films
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2015
4 dvd-video's
Speelduur
19 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Zweeds, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888209561

Besprekingen

Tweede seizoen van de Amerikaanse politieserie uit 2012, een spin-off van het succesvolle The closer (2005-2012). Captain Sharon Raydor heeft als hoofd van de politie-afdeling van Los Angeles, die zich bezig houdt met de bewijsvoering in hoog geprofileerde zaken, het vertrouwen gekregen van haar nieuwe collega’s. In seizoen 2 lost Sharon met haar team een moord op van de vrouw van een filmregisseur en sporen ze een seriemoordenaar op die in de huizen van zijn slachtoffers gaat wonen. Sharon krijgt ook nog te maken met familieperikelen en dat moet ze zien te combineren met haar stressvolle baan. Het eerste seizoen van de serie werd goed ontvangen: Strakke scenario's en goede dialogen. Gebruikers op de IMDb geven 7,6 van de 10 punten. Mitch Salem (Showbuzzdaily.com 13-1-‘14) zegt over seizoen 2: ‘It is well-paced, reasonably intelligent but unexceptional procedural.’ In de VS werd het derde seizoen in de loop van 2014 uitgezonden. In Nederland wordt de serie uitgezonden op Net 5.

Over Mary McDonnell

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Mary Eileen McDonnell (Wilkes-Barre (Pennsylvania), 28 april 1952) is een Amerikaans theater-, televisie- en filmactrice.

Na het voltooien van een universitaire opleiding volgde McDonnell een drama-opleiding. Ze startte haar acteercarrière in het theater, en stond al 20 jaar op de planken toen ze werd gevraagd voor de rol van Stands with a fist in Kevin Costners Dances with Wolves. Die rol leverde haar een nominatie op voor een Academy Award voor beste actrice in een bijrol. In 1992 zou haar rol in Passion Fish haar nog een nominatie opleveren.

Ook speelde zij de rol van presidentsvrouw in de film Independence Day.

Op televisie maakte McDonnell haar debuut in de soapserie As the World Turns. Zij speelde in de ziekenhuisserie ER de rol van Eleanor Carter, de moeder van John Carter. Voor deze rol werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Daarna speelde ze als President Laura Roslin in de miniserie Batt…Lees verder op Wikipedia