Makkelijk lezen
Nederlands

Geraakt

Marlies Verhelst (auteur)
+1
Geraakt
×
Geraakt Geraakt
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Aron (16) heeft eindelijk een afspraak met Maira. Maar hun eerste date verloopt heel anders dan gepland. Aron wordt in elkaar geslagen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Geweld
Titel
Geraakt
Auteur
Marlies Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2016
85 p.
ISBN
9789086962693 (hardback)

Besprekingen

Een spannend boek voor jongeren, in eenvoudige taal geschreven. Niet heel gemakkelijk, wel eigentijds en herkenbaar. De hoofdpersoon is de 16-jarige Aron. Hij heeft een afspraak met Maira, maar wordt in elkaar geslagen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Aron: zijn strijd met de angst dat het nog een keer kan gebeuren. Angst die hij overwint met hulp van zijn vriendin, zijn moeder en een psycholoog. De tekst bestaat uit korte hoofdstukken en is gedrukt in een grote letter en met een ruime interlinie. Er is een beperkt aantal aansprekende hoofdpersonen. Het verhaal is chronologisch verteld. Dit zijn allemaal pluspunten voor de doelgroep. Het belangrijkst: het is spannend! Niveau: A2/B1. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Marlies Verhelst

Marlies Verhelst (Vlaardingen, 21 augustus 1969) is schrijfster van kinderboeken. Zij woont in Spijkenisse.

Biografie

Na haar vwo-diploma ging Marlies Verhelst Nederlandse taal- en letterkunde studeren aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Aanvankelijk wilde ze de kant van de journalistiek op, maar uiteindelijk koos zij bewust voor het docentschap. In 1991 studeerde zij af. Daarna volgde zij de eenjarige postdoctorale lerarenopleiding aan het ICLON. Verder is Marlies getrouwd (2002) en is zij moeder van een zoon (2007).

Van 1992 tot 2018 werkt zij als docente Nederlands op drie middelbare scholen. Ze probeert in haar lessen haar enthousiasme voor taal en lezen over te brengen op haar leerlingen. Nadat zij in 2006 een schrijfwedstrijd won bij het damesblad Libelle, kreeg ze de smaak van het schrijven te pakken. Sinds die tijd zijn er vaker verhalen en columns van haar gepubliceerd in o.a. dagblad De Pers, het tijdschri…Lees verder op Wikipedia