Boek
Nederlands

De wind en wij

Kristof Devos (illustrator), Claudia Jong (auteur)
+1
De wind en wij
×
De wind en wij De wind en wij
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De wind brengt een meisje en een groot, harig wezen bij elkaar. Ze gaan samen spelen, worden onafscheidelijk en beschermen elkaar. Op een dag zijn ze uitgespeeld. De wind brengt iets naar het meisje. Is het tijd om te vertrekken? Groot prentenboek met poe͏̈tische tekst en tekeningen in rustige, sobere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Opvoeding, Opgroeien
Titel
De wind en wij / ill. en verhaal idee Kristof Devos ; tekst Claudia Jong
Illustrator
Kristof Devos
Auteur
Claudia Jong
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789462915121 (hardback)

Besprekingen

De wind neemt een meisje in een geel jasje en oranje jurkje mee en brengt haar naar een groot wezen, lijkend op een luiaard. Het buigt zich over haar heen en ze voelen een connectie. Ze gaan een verbintenis aan, dag en nacht. Ondertussen blaast de wind door, in beeld gebracht door de wervelende stroom oranje en gele herfstbladeren die hen omarmen. Op een dag zijn ze uitgespeeld. Prachtige cirkelvertelling over verbinden en loslaten in een mooi samenspel tussen de poëtische tekst en de expressieve beelden. Met een beperkt kleurenpalet van zwart-wit-grijs en gele en oranje accenten, wordt het verhaal verbeeld met fijne potloodtekeningen. Meestal spreadvullend om langer bij stil te staan en een enkele keer met meer handelingen op een pagina. De zwarte schreefloze tekst wordt afgewisseld met gekleurde tekst (met schreef) om woorden extra te benadrukken. En soms zijn woorden niet nodig. De illustraties van dit prentenboek vielen al voor publicatie internationaal in de prijzen. Dit is het d…Lees verder

Over Kristof Devos

Kristof Devos (Oostende, 1981) is een Belgisch illustrator en auteur van kinderboeken. Hij debuteerde in 2013 met 'Nooit is voor altijd'. Zijn illustraties werden meermaals internationaal bekroond. Hoewel hij zich voornamelijk concentreert op kinder- en jeugdliteratuur werkt hij af en toe in opdracht, o.a. voor het Wereldvoedselprogramma van de VN, Canon Cultuurcel en Kunstenfestival Watou.

Hij geeft lezingen en workshops over verbeelding en inspiratie, in zowel binnen- als buitenland. Zo werkte hij eind 2018 als artist in residence in het Children's museum Curaçao. Zijn werk werd o.a. tentoongesteld op de Biënnale van Bratislava, Slovakije en op het Nami Island International Children's Book Festival in Zuid-Korea en Maleisië.

Kristof Devos woont en werkt in Sint-Laureins, België.

Selecties en bekroningen