Dvd
Engels

The following. Seizoen 1

Kevin Bacon (acteur), James Purefoy (acteur)
Voormalig FBI-agent Ryan Hardy wordt te hulp geroepen wanneer een briljante seriemoordenaar uit de gevangenis is ontsnapt.
Titel
The following. Seizoen 1
Acteur
Kevin Bacon James Purefoy
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2014
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
630 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits, Tsjechisch Ondertiteling: Nederlands, Frans, Pools, Portugees, Tsjechisch, Grieks, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888169162

Besprekingen

Amerikaanse thrillerserie uit 2013 van Kevin Williamson met Kevin Bacon (Sleepers; Treme) en James Purefoy (Injustice; Solomon Kane). Voormalig FBI-agent Ryan Hardy (Bacon) wordt te hulp geroepen wanneer seriemoordenaar Joe Carroll (Purefoy) uit de gevangenis is ontsnapt. Carroll is een briljante docent Engelse letterkunde, die zich bij zijn moorden laat inspireren door het werk van Edgar Allan Poe en die in de gevangenis via internet een grote schare volgelingen heeft opgebouwd om hem te helpen bij het vervolmaken van zijn 'kunstwerken'. Hardy was degene die tien jaar geleden Carroll achter de tralies kreeg. Hij draagt een pacemaker omdat hij destijds in zijn hart werd gestoken. De serie bevat veel gruwelijke, bloederige scènes. Ron Rijghard (NRC 29-1-'13): '(...) Filmster Bacon, een vijftiger inmiddels, maakt als verlopen agent nog geen onvergetelijke indruk. Net zomin als deze thriller, die tot een prima genreserie kan uitgroeien, maar niet de literaire potentie van kwaliteitsdrama…Lees verder

Over Kevin Bacon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Kevin Norwood Bacon (Philadelphia (Pennsylvania), 8 juli 1958) is een Amerikaans filmacteur. Hij won een Golden Globe voor zijn rol in Taking Chance. Verder won hij meer dan 15 andere acteerprijzen, waaronder een Blockbuster Entertainment Award voor Hollow Man.

Bacon kreeg in 2003 een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Biografie

Bacon maakte zijn filmdebuut in Animal House van John Landis, waarin hij Chip Diller speelde.

Hij trouwde in 1988 met actrice Kyra Sedgwick, die hij op de set van Lemon Sky ontmoette. Samen kregen ze in 1989 zoon Travis en in 1992 dochter Sosie Ruth. Naast het acteren speelt Bacon samen met zijn broer Michael in de band Bacon Brothers, die verschillende albums uitbracht.

Films

Bacongetal

Het Bacongetal is gebaseerd op de theorie van six degrees of separation. In spelvorm moet el…Lees verder op Wikipedia