Dvd
Engels

Person of interest. Seizoen 5

Jim Caviezel (acteur), Michael Emerson (acteur), Sarah Shahi (acteur)
Als een computerdeskundige in opdracht van de overheid The Machine ontwerpt waarmee grote terreurmisdaden voorspeld en dus voorkomen kunnen worden, blijkt deze computer ook kleinere misdrijven te kunnen voorspellen. Samen met een ex-CIA-agent vormt hij een geheim team om mensen ook te behoeden voor kleine misdaden.
Onderwerp
CIA
Titel
Person of interest. Seizoen 5
Acteur
Jim Caviezel Michael Emerson Sarah Shahi Kevin Chapman Amy Acker
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
13 x 42 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Duits en Engels voor slechthorenden
EAN
5051889597544

Besprekingen

Vijfde, laatste seizoen van de Amerikaanse thrillerserie, gecreëerd door Jonathan Nolan, met onder meer Jim Caviezel, Michael Emerson en Kevin Chapman. Een schatrijke computerdeskundige, genaamd Harold Finch (Emerson) heeft voor de regering een computer ontworpen, 'The Machine', om te voorspellen welke mensen terreurdaden zullen begaan. Het doel is terreurdaden als die van 11 september 2001 te voorkomen, maar er is een bijeffect: deze computer voorspelt ook wanneer mensen betrokken zullen raken bij kleine of meer persoonlijke misdaden. De overheid heeft geen interesse in dit soort misdrijven, maar Finch krijgt van ex-CIA-agent John Reese (Caviezel) gedaan dat hij hem helpt om ook misdaden voor de kleine man te voorkomen. Samen met twee anderen vormen ze een geheim team. Inmiddels hebben de teamleden een geheime identiteit aangenomen om zich te beschermen tegen Samaritan, een nieuwe en vijandige A.I. De serie werd voor verschillende tv-prijzen genomineerd en won The People's Choice Awa…Lees verder

Over Jim Caviezel

CC BY 2.0 - Foto van/door Ewen Roberts

James Patrick (Jim) Caviezel jr. (Mount Vernon (Washington), 26 september 1968) is een Amerikaans acteur. Hij speelde onder andere Jezus in de film The Passion of the Christ en gevangenisdirecteur Willard Hobbes in Escape Plan. Hij staat ook bekend om zijn rol in Person of Interest als John Reese.

Filmcarrière

Caviezel startte zijn carrière met een rol in My Own Private Idaho (1991). Hij was door de auditie in Seattle gekomen, omdat hij de castingpersonen voor de gek hield: Hij beweerde een Italiaanse immigrant te zijn.

Caviezel verhuisde naar Californië en kort daarna werd hij gecast als een van de 10 boksers in Michael Ritchies "con caper", Diggstown (1992). Ook speelde hij een bijrol in Wyatt Earp (1994), als Kevin Costners jongere broertje.

Zijn meest besproken rol is waarschijnlijk die van Jezus in de film The Passion of the Ch…Lees verder op Wikipedia