Een succesvolle verandermanager met een midlife-crisis staat voor de keuze tussen zijn gezin of zijn minnares.
Onderwerp
Midlifecrisis, Ontrouw
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Pink Moon, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
102 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5051083131032

Besprekingen

Komedie uit 2018 van acteur/regisseur Hans Breetveld, waarin hij zelf de hoofdrol speelt naast David Lucieer (Paul in Dokter Deen), Mary-Lou van Stenis (arts in Celblok H) en Sytske van der Ster (Elise in Zuidas). Een succesvolle verandermanager in een midlife-crisis wil zijn gezin verlaten voor een jonge minnares, maar zet na een sterfgeval in de familie zijn plan even in de ijskast. Ook de minnares, die als vrijwilliger in een zomerkamp werkt, twijfelt aan het verbreken van haar relatie. De fim roept de vraag op wat belangrijker is: zingeving en geluk of erkenning en materieel succes? Beoordeling IMDb: 6,0. Dana Linssen (NRC 4-9-’19): ‘Onorigineel, en met ironisch platte humor die niet te volgen is. (…) maar sluit wellicht aan bij de trend van ironische platheid die het goed doet in de bioscoop’ (1 ster). Trouw (6-9-’18): 'De Inspirator' verpakt mooie momenten in clichématige tegenstellingen' (2 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 5-9-’18): ‘weinig subtiel verhaal (…) de grappen r…Lees verder

Over Hans Breetveld

Hans Breetveld (Rotterdam, 11 april 1966) is een Nederlandse acteur, regisseur en scenarioschrijver. Hij studeerde van 1984 tot en met 1988 aan de Toneelschool Amsterdam.

Filmografie

Theater

  • Klassestrijd (1982)
  • Gered (1992-1993)
  • Drenkelingen (1992-1993)
  • De punk skin hippo en de sade (1992-1993)
  • Beste maatjes (1992)
  • Little voice (1994-1995)
  • Dans met mij (1996-1997)
  • Mussen en zwanen (1997-2002)
  • Mussen en zwanen 2 (1998)
  • Midzomerstrandkomedie (1999)
  • Het verhoor (2001)
  • Vogels (2003)
  • Wat zien ik?! (2006-2007)
  • Arsenicum en oude kant (2007)
  • Bedgeheimen- mussen en zwanen (2009-2010)
Lees verder op Wikipedia