Boek
Nederlands

Goochelboek voor kinderen

Guillaume Robert (auteur)
+1
Goochelboek voor kinderen
×
Goochelboek voor kinderen Goochelboek voor kinderen

Goochelboek voor kinderen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Goocheltrucs met lucifers, een kaartspel, muntstukken of biljetten en andere voorwerpen worden stapsgewijs uitgelegd. Met duidelijke foto's. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Goochelen
Titel
Goochelboek voor kinderen
Auteur
Guillaume Robert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
99 p. : ill.
ISBN
9789002238123 (paperback)

Besprekingen

In het Goochelboek voor kinderen leer je volgens de ondertitel 'de coolste goocheltrucs (met een beetje hulp van je goochelpapa)'. Het boek is opgedeeld in vier delen: trucs met lucifers, geld, kaarten en overige goochelattributen. Iedere truc is van een moeilijkheidsgraad voorzien, maar deze is alleen terug te vinden in de index en wordt niet bij de truc zelf vermeld.
De trucs worden voorafgegaan door een lijst van goochelgeboden en een waarschuwing om de trucs met lucifers altijd onder begeleiding van een volwassene te doen. Toch blijven lucifers in kinderhanden zeer gevaarlijk, en een brandende lucifer uit je kraag toveren wordt niet bepaald veiliger omdat papa erbij staat. De situaties die geschetst worden zijn bovendien niet realistisch, aangezien er weinig "vrienden, buren of collega's" zullen zijn die een kind van twaalf om een vuurtje vragen.
Over het algemeen rijst het vermoeden dat men een boek met goocheltrucs voor volwassenen heeft genomen en er wat extra wa…Lees verder
De 34 goocheltrucs zijn verdeeld in vier grote groepen namelijk met lucifers, muntstukken of bankbriefjes, met een kaartspel en een groep trucs zonder speciaal thema. In de laatste groep zitten trucs met bv. bekers, een banaan, een suikerklontje, krakende vingers en zijdepapier dat verandert in een roos. Iedere truc wordt duidelijk stap voor stap beschreven en ondersteund door foto's van de handen, die zichtbaar zijn op de zwarte pagina's. Dit geeft het geheel een mysterieus tintje. Het effect dat de truc moet hebben en de benodigde materialen worden genoemd. Hoewel het hier om een jeugdboek handelt, zijn alle foto's van mannenhanden. Tot slot worden enkele winkels en websites met goochelattributen in Nederland en België genoemd. Er zijn eenvoudige en moeilijke trucs. De moeilijkheidsgraad staat in de inhoudsopgave met sterretjes aangegeven. Om met een eenvoudige truc succes te hebben zal er heel wat geoefend moeten worden. Vanaf ca. 11 jaar.