Boek
Nederlands

Een lege brug

Dirk Bracke (auteur)
+1
Een lege brug
×
Een lege brug Een lege brug

Een lege brug

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een 15-jarige jongen wordt verliefd op een autistisch meisje en leert hoe moeilijk het is om met haar in contact te komen. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Een lege brug
Auteur
Dirk Bracke
Taal
Nederlands
Editie
Herwerkte editie
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2019 | Andere uitgaves
206 p.
ISBN
9789059089501 (paperback)

Besprekingen

Siem (15) komt op een dag langs een brug. Daar ziet hij Paulien zitten. Paulien is een heel mooi meisje en Siem is onder de indruk van haar verschijning. Maar al gauw ontdekt hij dat Paulien anders is. Dirk Bracke schreef al vele jeugdboeken, hij schrijft over diverse thema’s die jongeren kunnen raken. Dit verhaal beschrijft op een duidelijke en soms schokkende manier hoe autisme werkt. Het is gesteund op realistische en vaak voorkomende gedragingen. Niet enkel de impact op de omgeving, maar ook de gedachtegang van Paulien komt realistisch over. Het verhaal brengt je nieuwe dingen bij en probeert autisme begrijpbaar te maken. Zowel Siem als Paulien zijn sterk uitgewerkte personages. De schrijfstijl is zeer aangenaam om te lezen. Door de opbouw van het verhaal wil je als lezer weten hoe het afloopt, maar ook daarna blijft het nazinderen. Bevat seksuele scènes. Met nawoord van kinder-en jeugdpsychiater om autisme te duiden. Herdruk met nieuw foto-omslag. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Over Dirk Bracke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Grencken

Dirk Bracke (Sint-Gillis-Waas, 4 juni 1953 – Stekene, 15 juni 2021) was een Belgische schrijver van jeugdboeken. Zijn werk is vertaald in het Deens, Duits, Spaans en Pools. In 2010 verfilmde Hans Herbots Het engelenhuis tot Bo en in 2015 verfilmden Adil El Arbi & Bilall Fallah Black.

Biografie

Bracke volgde een handelsopleiding in Sint-Niklaas en begon te werken op een postsorteercentrum. Hij publiceerde enkele kortverhalen in de Vlaamse Filmpjes vooraleer hij in 1993 debuteerde met Steen. Hij zette de toon voor zijn verdere werk met Blauw is bitter waarin hij allerlei maatschappelijke thema's aanpakt. De meeste van zijn boeken zijn controversieel en behandelen bijna uitsluitend onderwerpen over de zelfkant van de maatschappij, zoals kinderprostitutie, drugsverslaafde jongeren, Aids, echtscheiding, seksueel geweld, afpersing, brutaliteit, oorlog, vandalisme, instellingen en sociale wantoest…Lees verder op Wikipedia