De rechercheurs Jim Gordon en Harvey Bullock bestrijden de misdaad in Gotham City maar worden daarbij geconfronteerd met de meest beruchte criminelen van de stad.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Gotham. Season 4
Acteur
Ben McKenzie Donal Logue David Mazouz
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2019
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2017-2018
Speelduur
22 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888232552

Besprekingen

Vierde seizoen van een Amerikaanse misdaadserie, gebaseerd op de personages uit de Batman-strips van DC Comics. Hoofdpersoon is James Gordon (Ben McKenzie) die na een periode als premiejager nu weer terug is bij Gotham City Police Department. Samen met zijn collega Harvey Bullock (Donal Logue) strijdt hij tegen schurken als Penguin, Edward Nygma alias Riddler, Barbara Kean, Tabitha Galavan en Poison Ivy. Intussen komt James’ vriend Bruce Wayne (David Mazouz) meer te weten over de moord op zijn ouders en begint in zijn rol als gemaskerde wreker Batman. 22 afleveringen.

Over Ben McKenzie

CC BY 2.0 - Foto van/door Genevieve719.

Benjamin (Ben) McKenzie Schenkkan (Austin, Texas, 12 september 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

McKenzie speelde American football op Austin High School voordat hij naar de Universiteit van Virginia ging, waar hij economie en buitenlandse zaken studeerde. Hij begon met acteren aan de universiteit en verhuisde in 2001 naar Los Angeles om acteerwerk te vinden.

Hij speelde in de serie The O.C. samen met Mischa Barton, die Marissa Cooper speelde. Ook in het echt waren ze korte tijd een koppel.

Tijdens de Democratic National Convention van 2004 en als voorstander van presidentskandidaat senator John Kerry gaf McKenzie een toespraak die jonge kiezers ertoe moest aanzetten te gaan stemmen. Hij is supporter van de Baltimore Orioles.

Carrière

McKenzie had een paar kleine televisierollen voordat hij de rol kreeg van Ryan Atwood, een w…Lees verder op Wikipedia