Boek
Nederlands

De eend van Jules

+1
De eend van Jules
×
De eend van Jules De eend van Jules
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Jules heeft een nieuwe trui met een eend erop, maar als hij de trui aantrekt, blijkt de eend weg te zijn - of toch niet? Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleding
Titel
De eend van Jules / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Ekeren: Uitgeverij Mamie, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789464599046 (hardback)

Besprekingen

Jules krijgt een nieuwe trui met een eend voorop. Als hij de trui aantrekt, is de eend verdwenen. Hij zoekt en vraagt overal, maar hij vindt de eend niet. Dan draait Jules zich teleurgesteld om en loopt weg met de eend op de achterkant van zijn trui. Deze clou zonder woorden zal peuters en jonge kleuters zeker aanspreken. Op elke bladzijde een grote, bijna altijd omkaderde prent, soms doorlopend over twee bladzijden. De tekeningen versterken de korte teksten, zijn simpel van vorm en kadervullend felgekleurd. De tekst is gedrukt in een vetgedrukte, schreefloze letter onder de plaat. In stevig formaat met een doorlopende tekening van Jules en zijn eendentrui buitenop. Binnenin loopt op een feloranje ondergrond de eend. Geschikt om voor te lezen aan peuters en jonge kleuters.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties