Bibliotheek Zottegem is opnieuw open. Op afspraak, met aangepaste openingsuren en met een volledige scheiding van jeugd- en volwassenenafdeling. Met extra maatregelen om het virus geen vrij spel te geven, maar vooral ook met heel veel goesting om jullie te ontvangen.

Voor je bezoek

Voor je de bib kan bezoeken, maak een afspraak:

In de jeugdbib kom je per gezin (= 1 ouder + kind(eren)), in de volwassenenbib kom je alleen. Wil je zowel naar de jeugd- als naar de volwassenenafdeling? Maak dan twee afspraken. 

We hebben een paar dingen verplaatst in de bib. Ben je niet zeker waar je moet zijn? Neem een kijkje op deze pagina voor een overzichtje.

Wil je graag de computer gebruiken? Maak dan een afspraak via het nummer 09 364 64 11. De computer in de bib kan je max. 30 min. gebruiken. 

Reservaties blijven gratis, die kan je ophalen na een afspraak te maken in de volwassenenbib. Wacht wel even de bevestigingsmail af dat we de materialen voor je hebben klaargelegd, dan weet je zeker dat je ze zal kunnen meenemen. Dit moet je nog weten over reserveren:

 • Je kan max. 10 materialen tegelijkertijd reserveren
 • We laten de materialen 10 dagen voor jou liggen
 • Heb je de materialen na 10 dagen nog niet opgehaald, gaan ze terug in de rekken en rekenen we €0,50 aan per niet-afgehaald materiaal
 • Hoe moet je reserveren? We leggen het hier even voor je uit.

Volg de aangegeven route om je reservatie op te halen. Kom je naar de jeugdbib en heb je iets gereserveerd? Vraag dan even aan een bibmedewerker om je reservatie te gaan halen. 

Onze huidige openingsuren:

 • Maandag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur
 • Dinsdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
 • Woensdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur
 • Donderdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
 • Vrijdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
 • Zaterdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur

Wil je alleen boeken terugbrengen? Dat kan via de inleverbus

 

Tijdens je bezoek

Naar de volwassenenbib kom je alleen, naar de jeugdbib per gezin (1 ouder + kind(eren)).

Beperk je bezoek tot maximaal 30 minuten. Hou je aan het afgesproken uur. 

De in- en uitgang van de verschillende afdelingen:

 • Volwassenenbib: ingang via de hoofdingang van het kasteel (Désiré Van den Bosschestraat). Dit is waar de afhaalbib was. Uitgang via de 'normale' ingang van de bibliotheek. (Vanaf 8 mei gaat de ingang voor volwassenen via het Leesterras van de bibliotheek, aan het Egmontpark.)
 • Jeugdbib: in- en uitgang via de hoofdingang van het kasteel. 

De bib wordt éénrichtingsverkeer. Voor de volwassenenafdeling gaat de looproute via de grote trap naar boven. Ben je minder mobiel? Geef ons een seintje via het nummer 09 364 64 11 en we helpen je verder. (Vanaf 8 mei gaat de looproute niet langer via de trap)

Het uitlenen en het inleveren van boeken gebeurt allemaal op het einde van je bezoek. Hou je uitgeleende boeken dus nog even bij tot het einde van de route. 

Mondmaskers zijn overal in de bibliotheek verplicht, hou je aan anderhalve meter afstand en handgel wordt door ons ter beschikking gesteld. Blijf thuis als je ziek bent.

 

Hou je aan de maatregelen en geniet van je bezoek!